
Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1-1, 5 su bardağı kadar hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
- Büyük uzunluk fırın tepsisine margarin sürülür üzerine hindistan cevizi serpilir buzdolabına kaldırılır. Bu sırada muhallebi hazırlanır.
- Süt şeker un ve kakao bir tencereye alınır. Pıt pıt atana kadar pişirilir
ocaktan alınır vanilya ve tereyağı eklenir. Karıştırılır.
- Fırın tepsisi buzdolabından alınır üzerine sıcakken muhallebi dökülür. Güzelce yayılır. Oda sıcaklığına gelmesi beklenir tekrar buzdolabına kaldırılır 2 saat kadar bekletilir.
- Süt ve krem şanti güzelce çırpılır (Ben hafif pembelik vermesi için 1 damla besin boyası ekledim) soğuyan muhallebinin üzerine sürülür. Tekrar buzdolabına kaldırılır.
- Vaktiniz varsa güzelce sarılması için bir gün beklemesi daha yeterli. Yoksa en az 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
- Ben çok bekletemedim çabucak sardım Deneyenlere afiyet olsun.