
Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilin şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu sıvı krema
- 1 paket kremşanti
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- Ayrıyeten 2 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hindistan cevizini tepsinin her yerini kaplayacak halde yayın.
- Muhallebi için vanilin şekeri ve tereyağı bütün gereçleri uygun bir tencerenin içine alıp karıştırarak pişirin.
- Tereyağı ve vanilin şekerini ekleyip çırparak karıştırın ve hindistancevizinin üzerine dikkatlice döküp eşit bir halde yayın.
- En az 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması için sıvı kremayı yoğunlaşana kadar çırpın ve daha sonra süt ve kremşantiyi ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kremayı soğumuş olan muhallebinin üzerine sürüp 10-12 eşit modüle kesip içe yanlışsız yuvarlayın. Dilediğiniz üzere süsleyip servis edin.