Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paketi vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kakaolu kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük uzunluk fırın tepsisine hindistan cevizini serpelim süt şeker ve unu tencere alalım bütün ateşte kaynayana kadar güzelce karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım üzerine tereyağını ekleyelim tereyağı eriyene kaşar karıştırıp vanilini ek edip altını kapatalım.
- Hazırlamış olduğumuz kremayı hindistan cevizi serpilmiş tepsinin üzerine eşit bir biçimde dökelim.
- Soğuması için buzdolabında iki saat bekleyelim daha sonra kremşantiyi bir su bardağı süt ile yoğunlaşana kadar çırpalım soğuyan muhallebimizin üzerine spatula yardımıyla yayalım istediğimiz boyutta kesip rulo haline getirip servis yapalım.