
Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Toz antep fıstığı
- Kırmızı meyve
Saray Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kakaolu muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un ve kakaoyu alalım ve kısık ateşte kaynana kadar karıştırarak pişirelim.
- Sonrasında vanilya ve tereyağını alıp karıştıralım. Bir fırın tepsisini güzelce streç sinemayla kaplayalım daha âlâ sarabilmek için sonrasında hindistan cevizini güzelce eşit bir formda tepsiye yaydıralım.
- Sonrasında kakaolu karışımıda tepsiye eşit bir halde yaydıralım. 1 saat kadar soğumasını bekleyelim. Sonrasında sütü ve kremşantiyi karıştırıp dolapta bekletelim.
- Kakaolu karışımımız soğuduktan sonra kremşantimizide eşit biçimde tepsiye yaydıralım.
- Dolapta en az 2-3 saat beklettikten sonra istediğiniz boyutlarda kesip sara bilirsiniz ben üzerimi toz fıstık ve kırmızı meyve ile süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????