Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 litre + 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- Ceviz (isteğe bağlı)
- 1 paket sade krem şanti
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı unu düzgünce çırpıp pişirin.
- Kaynadıktan sonra altını kapatın ve margarin ve vanilya ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Büyük fırın tepsisine 1 su bardağı hindistan cevizini döküp yayın ve muhallebiyi sıcakken tepsiye dökün.
- En az 4 saat buzdolabında beklesin.
- 1 su bardağı süt ile 1 paket sade krem şantiyi çırpın.
- Soğuyan muhallebinin üzerine sürün ve ceviz ekleyip kesin ve sarın. Afiyet olsun.