teknolojiuzmani
FD Üye

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
- Bitter çikolata (İsteğe bağlı olmasada olur)
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için tencereyi ocağa alıp süt, şeker, nişasta, kakao ve vanilyayı koyup karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ocağı kapatıp margarin ve çikolatayı ekliyoruz tekrar iyice karıştırıyoruz.
- Büyük fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini serpiyoruz, üzerine sosu eşit şekilde döküyoruz. Spatulayı ısıtıp üzerini düzeltilebilir. Soğumaya bırakıyoruz.
- Bu arada 1 çay bardağı sütle kremşantiyi mikserle çırpıyoruz. Soğuyan sosun üzerine yayıyoruz. Buzdolabına dinlenmeye bırakıyoruz.
- İsterseniz servis etmeden arasına çikolata rendesi veya damla çikolata ekleyebilirsiniz.
- İnce uzun dikdörtgenler kesip rulo halinde servis ediyoruz. Afiyet olsun.