teknolojiuzmani
FD Üye
Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti (75 gram)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bir fırın tepsisine streç sinema serip, bir su bardağı hindistan cevizi serpilir.
- Muhallebi için; tereyağı, vanilya hariç tüm materyal karıştırılarak pişirilir.
- Kaynayınca vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır.
- Hindistan cevizinin üzerine muhallebi dökülür ve düzeltip soğumaya bırakılır.
- 1 su bardağı soğuk sütle kremşanti çırpılır, muhallebinin üzerine yayılır.
- Bir mühlet buzdolabında soğutularak 4 parmak genişliğinde kesilip sarılır.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz ben kremşanti ile süsledim. Afiyet olsun.