bilgisayarci
FD Üye

Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 dolu dolu yemek kaşığı un
- 25 gram kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- İsteğe bağlı muz
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt ( 100 ml)
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vanilya ve margarin hariç bütün gereçleri tencere karıştırın ve ocağa alın.
- Başta orta ateşte kıvam almaya başlayınca kısık ateşte karıştırın ve margarin ve vanilyayı ekleyin .
- Bir kaç kez karıştırıp ocaktan alın.
- Hindistan cevizi kaplı tepsimize dökün ve hoş bir halde yayın soğumaya bırakın .
- Sıcaklığı gidince buzdolabında en az 2 saat dinlendirin .
- Diğer taraftan 1 çay bardağı soğuk süt ve 1 paket krem santiyi mikser ile 5 dk karıştırın ,dolapta yarım saat beklesin .
- Dinlenen tatlımızı 10 kesime bölelim aşağıdaki görsellerde olduğu gibi(dilerseniz muz dilimleri koyun arasına) ve sarın istediğiniz üzere 1 saatte daha dolapta dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı