Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Saray Tatlısı Zerde

Saray Tatlısı Zerde
0
98

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Saray Tatlısı Zerde Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı pirinç
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu (şart değil fakat …)
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 paket dolmalık fıstık

Saray Tatlısı Zerde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 tatlı kaşığı safranı en küçük uzunluk çay bardağına koyup renk ve tadını salması için üzerine sıcak su dökelim.
  2. Kuş üzümlerinin yumuşaması için onlarıda biraz sıcak suda bekletelim.
  3. Tenceremizin içine suyu ve güzelce yıkayıp nişastasından ayırdığımız pirinçleri ek edip yumuşayana kadar haşlayalım.
  4. 2 yemek kaşığı nişastamızı yarım kahve fincanı kadar su ile açarak pirinçlere şeker ile birlikte ek edelim.
  5. Bir çimdik tuz da serpelim.
  6. Hızlıca karıştırıp akabinde süzdüğümüz safran suyunu, 1 tatlı kaşığı zerdeçalı ve gül suyunu ek edelim.
  7. Hemen ardından içinden süslemek için biraz ayırıp kuş üzümlerini ve dolmalık fıstıkları da koyalım.
  8. Bir kaç taşım kaynatıp servis tabaklarımıza koyup ayırdığımız kuş üzümleri ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet şifa olsundu ????.

Saray Tatlısı Zerde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zerde Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinç5 su bardağı su1 yemek kaşığı kuş üzümü1 su bardağı şeker2 tepeleme yemek kaşığı nişasta (1 su bardağı su nişastayı açmak için)1 çay kaşığı toz zerdeçal2-3 karanfil Süslemek için; 1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Safranlı Zerde Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırık pirinç8 su bardağı su1 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı buğday nişastası1 çay kaşığı dolusu safran Üzeri için; Kuş üzümü ve çam fıstığı Safranlı Zerde Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle safranı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Zerde Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı yasmin pirinç7 su bardağı su2 kaşık nişasta (artı nişastayı açmak için bir su bardağı su)2 silme tatlı kaşığı zerdeçal1 çay kaşığı efnan bitkisel karışım1 su bardağı toz şeker (tatlı seviyorsanız 1,5 su bardağı da kullanabilirsiniz)2 fincan kuş üzümü1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Zerde Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı su2 kahve fincanı pirinç1,5 su bardağı şeker1 yemek kaşığı nişasta (açmak için yarım su bardağı ile açıyoruz)50 gram aspir(safran) yarım su bardağı su ile açılacak3 yemek kaşığı kuş üzümü suda beklemiş(isteğe bağlı) Zerde Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Zerde Tatlısı (Osmanlı Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler 5 -6 su bardağı suYarım su bardağı pirinç̧1 – 1 buçuk su bardağı şeker (damak zevkinize göre tatlı seviyorsanız 1,5 atın)Yarım çay kaşığı zerdeçal2 yemek kaşığı gülsuyu (isteğe bağlı sevmiyorsanız kulanmayın)2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt