
Saray Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Fındık kırığı
- 1 paket ülker çikolata
Saray Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Uygun bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta ve şekeri ilave edip çırpma teliyle çırparak orta ateşte yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Yoğunlaşan muhallebiyi ocaktan alarak en son yağ ve vanilyayı da ek ederek mikser ile 5 dakika kadar çırpalım.
- Sonra hali düz olan bardakları ıslatın ve muhallebiyi hepsine yetecek biçimde paylaştıralım.
- Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebilerin üzerlerini streçleyip buzdolabında 2 saat bekletelim.
- Büsbütün olduğuna emin olduktan sonra kenarlarından hafif bıçakla yardımıyla sıyırın ve bardağı hafif sallayarak aksi çevirin. Bu kademede bıçak kullanmadan eliniz ile bastırarak hava almasını sağlayabilirsiniz.
- Bardaktan çıkardığımız muhallebimizin kenarlarını findık kırığına bulayıp keselim.
- Daha sonra benmari yöntemi erittiğimiz çikolatamızı tatlıların üzerlerini eşit halde dökelim. Saray tatlımız hazır. Herkese afiyet bal şeker olsun. ????????.