Saray Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 buçuk su bardağı un
- İri kıyılmış fındık ceviz
- Alabildiği kadar un
- Hindistan cevizi
- 3su bardağı toz şeker
- 4su bardağı su
- Yarım limon suyu
Saray Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlının şerbeti için tencereye limon hariç şekerle suyu koyalım ocağa alalım.
- Altını açalım ,kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Limon suyunu ekleyip 15 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Uygun bir kabın içine margarini ,kabartma tozunu ,sıvı yağı, 1 tam yumurta ,2. yumurta sarısını ayıralım akını katalım iyice karıştırın.
- Kontrollü bir şekilde unu ilave ederek yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Ardından bezelere bölüp üzerine yumurta sarısı sürelim ve fındık ceviz ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde 35 -40 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca fırından alalım soğumuş şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebiliriz afiyetler olsun ????????????????????????????.