
Sarı Buğday Unundan Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3.5 şu bardağı sarı buğday unu (Yoksa olağan un)
Sarı Buğday Unundan Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su, maya, tuz, şeker ve yağı bir kabın içinde karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu azar azar ek edip, yumuşak bir hamur olup, ele yapışmayana kadar güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra en az 1 saat kadar üzerini bir örtü ile kapatıp, bekletiyoruz.
- Hamur mayalanınca istediğiniz bir kalıba döküp, fırında fanlı alt üst yahut hamur işleri pişirme ayarında 180 de yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz mükemmel ve yumuşacık oluyor ????.