Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarı Burma Baklava

Sarı Burma Baklava
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
sari-burma-baklava.jpg

Sarı Burma Baklava Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Bir çimdik tuz
  • Yaklaşık 6-6, 5 su bardağı un
Şerbeti için ;
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı ılık su
  • Birkaç damla limon
Üzerine dökmek için;
  • 250 gr tereyağ yahut teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 300 gr ceviz içi
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

Sarı Burma Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke tuz bir kapta karıştırılır.
  2. Karbonat ve elenmiş un yavaş yavaş eklenip güzelce yoğurulur.
  3. Hamur 10 dk dinlendirilir.
  4. Daha sonra iki bezeye bölünür ve küçük bir yumurta kadar kesilir ve yuvarlanır.
  5. Küçük bir tabak kadar nişasta ile açılır. Nişasta serpilmiş tepsiye konulur.
  6. Üzerine buzdolabı poşeti eklenir tekrar açılan başka beze konulur.
  7. Üst üste bu türlü devam edilir en son bir poşet geçirilir ve 1 gün buzdolabında bekletilir. Şayet vaktiniz yoksa 1 2 saatte bekletilmesi kâfi. O kodar kolay açılıyor ki hiç yorulmadan hemencecik bitiriyorsunuz????.
  8. Sonraki gün açılan hamurlar alınır ve üzerine nişasta serpilerek ince oklava yardımıyla açılır. Dövülmüş ceviz, fındık yahut fıstık serpilir ve ince bir şiş yardımıyla sarılır.
  9. Üç kenarlarından ortaya hakikat sıkıştırılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  10. Bir tavada tereyağ eritilir ocaktan alınıp sıvı yağ eklenir ve tatlının üzerine dökülür. Fırça yardımıyla heryere eşit dağıtılır.
  11. Bir tencereye toz şeker ve su eklenir. Şeker eriyene kadar karıştırılır.
  12. Kaynayınca altı kısılır birkaç damla limon damlatılır ve 7-8 dk kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  13. Tatlı evvelden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstlü kızarana kadar pişirilir.
  14. Birinci sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti dökülür.
  15. İsterseniz yiyeceğiniz kadar şerbete batırın. İsterseniz hepsini batırıp buzdolabına kaldırın çıtır çıtır efsane bir lezzzet ellerimize sıhhat afiyet olsun efenim ????????.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt