Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarı Erik Pestili

Sarı Erik Pestili
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sari-erik-pestili.jpg

Sarı Erik Pestili Tanımı İçin Materyaller

  • 4,5-5 kilo sarı erik
  • 4,5-5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
Yoğunlaşması İçin
  • 4,5-5 yemek kaşığı nişasta

Sarı Erik Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Erikleri yıkıyoruz, üzerlerine bıçak yardımı ile birer çizik atıp tenceremize koyarak dört buçuk su bardağı şeker yarım su bardağı bardağı su ek edip kısık ateşte orta ara karıştırarak haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız erikleri kevgirden geçiriyoruz, süzdükten sonra tekrar tencereye alıp üzerine 4, 5 5 yemek kaşığı nişasta su ile açarak üzerine ek ediyoruz karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  3. Kıvamı çok koyu olmayacak olağan bildiğimiz pestiller üzere akışkan yalnızca koyu olması için nişasta kullandım. Soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra tepsinin içine dikdörtgen bir poşet yahut yağlı kağıt sererek iki kepçe kadar döküyoruz ve yayıyoruz.
  4. Güneş alan bir yere koyuyoruz benimki 4 ve 5 gün ortası kurudu kurumuş test pestilleri altıya dilimleyelim, bölelim içlerine istediğimiz ölçüde ceviz vs. İstenilen kuruyemiş konulabilir rulo formunda sarıyoruz.
  5. Akabinde pudra şekerini buluyorum, buzlukta istediğiniz üzere saklayabilirsiniz. (Benim eriklerim biraz ekşiydi 4, 5 su bardağı şeker kullandım, tatlı olanlar için istenilen ölçüde kullanılabilir. ) Afiyet olsun ????????
Hoşçakalın ????‍♀️????‍♀️.

????????????????

Youtube kanalımda görüntülü anlatımda izleyebilir.
Profilimdeki linkten ulaşabilirsiniz.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt