Sarı Kırmızı Küçük Biber Dolmaları Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 adet küçük biberler
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nane
- 1.5 su bardağı su
Sarı Kırmızı Küçük Biber Dolmaları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri temizleyelim, yıkayalım.
- İç harcı için: pirinçleri yıkayalım, soğanı doğrayalım ve tavada soğanları sıvı yağ ile soteleyelim.
- Üzerine salça ek edelim ve yıkanmış pirinçleri koyup su ek edip iç harcını pişirelim.
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve naneyi koyup soğumaya bırakalım.
- Borcama sıvı yağ döküp. Biberleri iç ile dolduralım. Üzerlerine doğranmış domatesleri süs gayeli dizip salçalı su yapıp dökelim.
- Önceden işitilmiş fırında 20-25 dakka 180 derece pişirelim. Afiyet olsun….