iltasyazilim
FD Üye
Sarımsak
toplum içinde en çok bilinen doğal antibiyotiktir Sarımsak yemeklerde, çiğ olarak ve yutmak suretiyle tüketilebilir Binlerce yıl öncesinden itibaren bir şifa kaynağı olarak tüketilmektedir Sarımsağın iştah açıcı bir aroması vardır Dünya tarımında önemli bir yere sahiptir A, B, C vitaminlerini barındırır Sarımsağın içindeki yağ bir devadır Sarımsaklı sabun, sarımsaklı şampuan, sarımsak tozu, sarımsak yağı, sarımsak hapı gibi birçok ürün üretilmiştir Türkiye?de Kuzeydoğu Anadolu hariç birçok bölgede yetişir
Sarımsağın Faydaları
Doğal bir antibiyotik olması sebebiyle birçok hastalığı önlemede ya da iyileştirme de sarımsağın faydaları vardır Kalp damar rahatsızlıklarına iyi gelir En çok tansiyon hastalarının tansiyonları yükseldiğinde hemen bir diş sarımsak tüketirler Böylece tansiyonlarının düşmesine yardımcı olur
Sarımsağı düzenli tüketen insanların özellikle kış hastalıkları olan nezle, grip gibi rahatsızlıklara daha az yakalanırlar Yara ve çıbanları iyileştirir Atardamar kireçlenmesine, bronşite ve nefes borusu rahatsızlıklarına iyi gelir Kanser hücrelerinin düşmanıdır Bağırsaktaki kurtların dökülmesini sağlar Verem hastalarının da sarımsak yemesi önerilir Saçlar için besleyicidir Hatta çiğ olarak ezmek suretiyle saç diplerine sürülür Belirli bir süre uygulandığında saçları beslediği ve saç tellerinin arttığı gözlemlenebilir Sindirim sistemi ile ilgili olarak da idrar söktürür ve hazımsızlığı önler Bağırsak gazlarını engeller Cinsel gücü artırır Ateş düşürücü etkisi vardır Akciğeri, karaciğeri güçlendirir Sarımsak vücuttaki bakterilerle savaşır Kemiklerin güçlenesini sağlar
Sarımsağın Zararları
Sarımsak ağız ve vücut kokusu yapar Özellikle gün içinde ve toplum içine çıkılacağında yendiğinde rahatsızlık yaratır Kişinin kendi kadar çevresindekileri de rahatsız edebilir Bu yüzden sarımsak tüketilecek zamanlara dikkat edilmelidir Dişler fırçalansa da yeterli çözüm olmayabilir Sarımsak yedikten sonra maydanoz tüketmek ağız kokusunu alabilir ya da sarımsak tüketmeden önce süt içmekte bir nebze olsun kokunun etkisini azaltır Sarımsak yutularak tüketildiğinde ağız kokusu yapmaz
Sarımsak fazla tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına yol açabilir Tansiyonun fazla düşmesine sebep olabilir Tansiyon hastaları sarımsağı kontrollü tüketmelidir Günde 2 diş sarımsak kişi için yeterlidir Günlük kullanılan ilaçlar içilirken sarımsak tüketimi doktora danışarak olmalıdır Bunların dışında sarımsağın zararları bilinmemektedir
toplum içinde en çok bilinen doğal antibiyotiktir Sarımsak yemeklerde, çiğ olarak ve yutmak suretiyle tüketilebilir Binlerce yıl öncesinden itibaren bir şifa kaynağı olarak tüketilmektedir Sarımsağın iştah açıcı bir aroması vardır Dünya tarımında önemli bir yere sahiptir A, B, C vitaminlerini barındırır Sarımsağın içindeki yağ bir devadır Sarımsaklı sabun, sarımsaklı şampuan, sarımsak tozu, sarımsak yağı, sarımsak hapı gibi birçok ürün üretilmiştir Türkiye?de Kuzeydoğu Anadolu hariç birçok bölgede yetişir
Sarımsağın Faydaları
Doğal bir antibiyotik olması sebebiyle birçok hastalığı önlemede ya da iyileştirme de sarımsağın faydaları vardır Kalp damar rahatsızlıklarına iyi gelir En çok tansiyon hastalarının tansiyonları yükseldiğinde hemen bir diş sarımsak tüketirler Böylece tansiyonlarının düşmesine yardımcı olur
Sarımsağı düzenli tüketen insanların özellikle kış hastalıkları olan nezle, grip gibi rahatsızlıklara daha az yakalanırlar Yara ve çıbanları iyileştirir Atardamar kireçlenmesine, bronşite ve nefes borusu rahatsızlıklarına iyi gelir Kanser hücrelerinin düşmanıdır Bağırsaktaki kurtların dökülmesini sağlar Verem hastalarının da sarımsak yemesi önerilir Saçlar için besleyicidir Hatta çiğ olarak ezmek suretiyle saç diplerine sürülür Belirli bir süre uygulandığında saçları beslediği ve saç tellerinin arttığı gözlemlenebilir Sindirim sistemi ile ilgili olarak da idrar söktürür ve hazımsızlığı önler Bağırsak gazlarını engeller Cinsel gücü artırır Ateş düşürücü etkisi vardır Akciğeri, karaciğeri güçlendirir Sarımsak vücuttaki bakterilerle savaşır Kemiklerin güçlenesini sağlar
Sarımsağın Zararları
Sarımsak ağız ve vücut kokusu yapar Özellikle gün içinde ve toplum içine çıkılacağında yendiğinde rahatsızlık yaratır Kişinin kendi kadar çevresindekileri de rahatsız edebilir Bu yüzden sarımsak tüketilecek zamanlara dikkat edilmelidir Dişler fırçalansa da yeterli çözüm olmayabilir Sarımsak yedikten sonra maydanoz tüketmek ağız kokusunu alabilir ya da sarımsak tüketmeden önce süt içmekte bir nebze olsun kokunun etkisini azaltır Sarımsak yutularak tüketildiğinde ağız kokusu yapmaz
Sarımsak fazla tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına yol açabilir Tansiyonun fazla düşmesine sebep olabilir Tansiyon hastaları sarımsağı kontrollü tüketmelidir Günde 2 diş sarımsak kişi için yeterlidir Günlük kullanılan ilaçlar içilirken sarımsak tüketimi doktora danışarak olmalıdır Bunların dışında sarımsağın zararları bilinmemektedir