Sarımsağın Özellikleri ve Faydaları Sarmısağın Faydaları Sarmısak yararları Sarmısak Faydaları nelerdir Yemeklere son derece lezzet veren sarımsağın sağlığa da büyük faydaları var meleklersarimsaginozelliklerivefaydalari5c504e1b3c9d7alt Bariz kokusundan nedeniyle ne eyvah oysa tüketilmeyen doğal antibiyotik sarımsağın faydalarını bundan başka bizim makalemizden öğrenin meleklersarimsaginozelliklerivefaydalari5c504e1b3c9d7alt 1548766743 1548766743 sarimsaginozelliklerivefaydalari5c504e1b8e71fsarimsaginozelliklerivefaydalari5c504e1b8e71f sarimsaginozelliklerivefaydalari5c504e1b8e71f Ham veya pişirilmiş sarımsak tüketenlerde, mide, bağırsak, prostat, gırtlak ve meme kanserinin daha eksik görüldüğü bildirildi Yapısında bolca su var Amerikan Diyetetik Derneğinin Denizaşırı Ülkeler Türkiye Temsilcisi Diyetisyen Selahattin Dönmez, yaptığı açıklamada, sarımsağın yapısında bolca su, şeker içeren karbonhidratlar, kükürt bileşikleri, protein, lif ve serbest amino asitler bulunduğunu belirtti Birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor Sarımsağın hem yüksek miktarda fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B karmaşık vitaminlerini içerdiğini bildiren Dönmez, Uygarlık tarihi boyunca sarımsağın tıp alanında özellikleri değerlendirilmiş ve birçok hastalığın tedavisi amacıyla kullanılmıştırdedi Dönmez, sarımsağın bugün de atardamarları etkileyen hastalıklar, kanser, bağışıklık sistemi bozuklukları ve ağrılı eklem hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın önlenmesi ve tedavisi amacıyla kullanıldığına sinyâl ederek, şunları söyledi: Sarımsağın en manâlı biyokimyasal özelliklerinden biri, vücuttaki zehirli toksik maddeleri atmaya asistan olma (antioksidan) potansiyelidir Sarımsağın bu özelliğinin, içinde yer alan organik kükürt bileşiklerinden kaynaklandığı düşünülmektedir Ham sarımsakta da antioksidan potansiyel vardır, fakat yüksek dozları kalp, karaciğer ve böbreğe toksik etkiler gösterebilmektedirKansere etkisi Beslenme Uzmanı Dönmez, sarımsağın, organizmada birçok işlevi olduğu gösterilen, insan vücudunda doğal olarak üretilen nitrik oksiti artırıcı etkisi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: Bu mekanizmalar sarımsağın damar sertliği ve hipertansiyon tedavisi ile koruyucu tedbir rollerini açıklamaktadır Sarımsağın çeşitli mekanizmalarla kanser yapıcı etkenleri engelleyebileceği, bağışıklık sisteminin baskılanmasını önleyerek de kansere karşı yardımsever olabileceği bilinmektedir Sarımsak senelerdir kardiyovasküler hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadırAntioksidan özelliği Sarımsakta fazla sayıda değişik insan bağışıklık sistemini güçlendiren ve hatta dengelenmiş bir beslenmeyle alındığı takdirde çeşitli kanser risklerini azalttığı aşina kimyevi madde (fitokimyasal) bileşiklerinin bulunduğunu bildiren Dönmez, şunları kaydetti: Sarımsağın bilhassa antioksidan özellikleri kükürt bileşiklerinden diğer içerdiği, özellikle meyve ve sebzelerde yaygın olarak yer alan renk maddelerinin bazılarından kaynaklanmaktadır Bu maddelerin diyetle alımı, koroner arter hastalığı ölüm riski ile ters yönde ilişkili bulunmuştur Çalışmalar sarımsak tüketiminin artırılmasının, kanser görülme sıklığıyla yakın ilişkili olduğunu göstermiştir Yapılan araştırmalar, ham ya da pişirilmiş sarımsak tüketimi ile mide, bağırsak, prostat, gırtlak ve meme kanseri arasında ters ilişki olduğu sonucunu göstermektedir Yapılan bilimsel çalışmalar ışığında, sarımsağın diyetle tüketiminin özendirilmesi ve önerilmesi, kanser ve kalp damar sistemi rahatsızlıkları gibi kronik hastalıklardan korunmada yararlı olacaktır Sağlıklı gıda programında bütün sebzeler ve meyveler gibi sarımsağın da yeri önemlidir Her birey sarımsak tüketimine uyarı ederek, mutlaka bu ürünü besin alışkanlıkları içerisine yerleştirmelidir id
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.