Sarımsak Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- Yarım su bardağı su
- Pulbiber
- Tuz
- Tozbiber
- Kimyon
Sarımsak Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelik sarımsaklar soyulur çabuk soyulması için yarım saat suda bekletebilirsiniz.
- Soyulan sarımsak oval biçimde doğranır hazırlanır.
- Tavada zeytinyağı kızdırılır.
- Sarımsak eklenir sotelenir su eklenir suyunu çekince baharatlar eklenir ister.
- Soğuyunca tüketin ister sıcak tüketin bilhassa et yemeklerinin yanına çok yakışıyor hemde kış günlerinde doğal antibiyotiktir. Kokar diye düşünenler pisince asla kokmuyor arkadaşlar. Deneyeceklere afiyet olsun.