Sarımsak Soslu Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı kadar un
- Kaşar peyniri yahut peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- 2, 3 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam maydanoz
Sarımsak Soslu Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına sıvı gereçleri, şekeri ve mayayı koyup biraz karıştırdım.
- Ölçülü olarak un ve tuzunu ekleyip ele yapışmaz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurdum.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bıraktım.
- Hamuru bir kaç defa yoğurup maya kokusunu çıkarın.
- Yaklaşık 20 bezeye bölüp elimle yuvarladım.
- İçine kaşar peyniri yahut peynir, maydanoz ekleyip yuvarladım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip tepsi mayası için 10-15 dk beklettim.
- Yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180°c fırında kızarana kadar pişirdim.
- Rendenin ince tarafı ile rendelenmiş sarımsağı ve tereyağını ezerek karıştırdım.
- Kıyılmış maydanozu ekleyip birinci sıcaklığı çıkan poğaçaların üzerine sürdüm.