Sarımsak Soslu Peynirli Poğaça (Yumuşacık Pamuk Gibi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- Beyaz peynir (tam yağlı, eriyen bir peynir kullandım)
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük kase maydanoz
Sarımsak Soslu Peynirli Poğaça (Yumuşacık Pamuk Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml.
- 5,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın.
- Ortasını boş bırakarak bir havuz oluşturun.
- Ortaya ılık su, ılık süt, sıvı yağ, instant maya, toz şeker ve tuzu alın.
- Kenarlardaki unu alarak yavaş yavaş karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru pak diğer bir kaba alıp, üzerini streçledikten sonra 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
- Kabaran hamuru, maya kokusunun çıkması için tekrar yoğurun.
- Ardından bezelere ayırın. Ben toplam 24 adet beze çıkarttım.
- Bezeleri elinizle yavaşça açarak orta kısımlarına beyaz peynir yerleştirin ve yuvarlayın.
- Hamur bitene kadar tıpkı süreci uygulayıp, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Tepsi mayası için 15-20 dakika daha bekletin.
- Üzerlerine 1 adet yumurtayı sürdükten sonra evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişirin.
- Sosu için 2 diş rendelenmiş sarımsak, hafif ısıtılıp erimiş 2 yemek kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış maydanozları da ek ederek karıştırın.
- İlk sıcağı çıkan poğaçaların üzerlerine fırça yardımı ile sürdükten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .