Tabiatta bulunan en tesirli antibiyotik olan sarımsak, çok ağır koku bıraktığından ötürü birden fazla kişi tarafından tüketilmez. Gelgelelim mütehassıslar ilaçlardan bin kat daha yararlı olan sarımsağın gün içerisinde en az bir defa tüketilmesini tavsiye ediyor. Pekala sarımsak tozunun yararları nelerdir? Her sabah bir tane çiğ sarımsak yutarsanız ne olur? Araştırmalara husus olan sarımsak hakkında evvelce hiç duymadığınız yararlarını derledik.
Sarımsak yüzyıllar öncesinde keşfedilmiş en sağlıklı besindir. Asya kıtasında yetiştirilen öncelerde tıbbı tedavilerde kullanılan sarımsak öteki kıtalara yayıldıkça tasarruf yeri da genişlemiştir. Devletimizde Kastamonu'da yetiştirilen sarımsağın birçok illete yararı var. Yerküre Sıhhat Örgütü tarafından açıklanan raporda her insanın günlük tüketmesi gerek besin listesinin birinci sırasında alan sarımsağı birden fazla insan kokusundan ötürü tüketmez. İçeriğinde selenyum, germanyum, kükürt, aminosit üzere minerallerin yanı sıra A, B1 ve C vitaminleri bulunmaktadır. Çok güçlü antioksidan özelliği olan sarımsak vücudun adeta yenilenmesini desteklerken hastalık ve kansere karşı vücudu koruyan tesirli bir besindir. Bölünmeden çiğ bir halde yutulduğunda koku yapmaz. Gelgelelim sarımsak içeriğinde asit barındırdığı için tüketmeden bir dahiliye hekiminde görünmekte yarar var. Çiğ ve pişmişinin yanı sıra toz halinde de tüketilir. Taze sarımsağı kurutup havanda dövdükten sonra elde edilir. Toz haline getirildiğinde içerisindeki yağı çıkan sarımsağın yararı iki kat artar. Lakin marketlerde hazır yapılan sarımsaklar ile meskende yağılan sarımsakların yararı birebir değil. Bu yüzden alternatif tıp mütehassısları hanede yapılan sarımsak tozunu öneriyor.
SARIMSAK TOZUNUN YARARLARI NELERDİR?
- HDL kolesterol yükselince damar yolları tıkanır bu da kalp hastalıklarına yer hazırlar. Sarımsak tozu bu seviyenin dengelenmesini sağlayarak illetlerin artmasını handikaplar.
- Kan akışı çeşitli sebeplerden dolayı hızlanır. Bu da yüksek tansiyon, inme ve felce neden olur. Lakin sarımsak içerdiği anti-mikrobiyal sayesinde kan basıncını düzenleyerek bu üzere sıhhat dertlerinin yaşanmasının önüne makbul.
- Çok güçlü bir iltihap söktürücü olan sarımsak, vücutta besin atıklarından ve mevsimsel virüslerden kaynaklı artan iltihabı atar. Bu süreci yaparken idrar yollarını da temizler.
- Sülfür hususu içeren sarımsak, bağışıklık sisteminin direncini artırır. Vücudunda yeteri ölçüde vitamin ve mineral bulunmayan bireylerde bağışıklık sistemi çabuk çöker ve illetlere davetiye çıkarır. Bu yüzden mütehassıslar sağlıklı bir kişinin bile antibiyotikten bile tesirli olan sarımsak tozunu gün içerisinde tüketilmesini tavsiye eder.
- Özgür radikaller metabolizmayı bed tesirler. Yavaşlayan metabolizma vücuttaki enzimleri gerçekleştiremediğinden yağlanmaya sebep olur. Fakat sarımsak tozu bu sıhhat sıkıntısının oluşmasını engelleyecek güçlü bir doğal ilaçtır.
- İnsülin direncinde ortaya çıkan dengesizlik şeker ve bâtın şeker isminde önemli illetlere davetiye çıkarır. Sarımsak tozu buna da yeterli gelir.
HER SABAH BİR TANE ÇİĞ SARIMSAK YUTARSANIZ NE OLUR?
- Çiğ halde tüketildiğinde enfeksiyonlu hücrelerle daha tesirli baş eder. Münhasıran sindirimdeki hür radikalli hücreleri temizlemede tesirli olan sarımsak, mide ve bağırsak illetlerinin yaşanma riskini azaltır.
- Birtakım besinler damar içerisinde yağ birikimine neden olur bu da devirle damarların tıkanmasına sebebiyet verir ve kalp illetleri riskini artırır. Lakin sarımsak içerdiği trombositler sayesinde birikin bu yağların temizleyerek kalp damar sıhhatini korur.
- Kan hücrelerini dengeleyen sarımsak şeker, tansiyon ve kolesterol seviyesini istikrarlar. Yapılan araştırmalarda sarımsak çiğ halde tüketildiğinde vücuda karışma orantısı daha süratlidir. Bu yüzden veriği yararları kısa hengamda gösterir.
- Teneffüs yollarında sıklıkla yaşanan marazları önlemenin en tesirli yolu da sarımsaktır. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirerek gerilim, yorgunluk, grip ve üst teneffüs yolu marazları önler.
- Bir kaşık bal ile birlikte tüketilen çiğ sarımsak mide asidini istikrarlar. Ayrıyeten ağız kokusunu önler. Bu haber çok az kişi tarafından bilinir. Ağız kokusuna umumiyetle yemek borusu, tükürük ve mide de biriken enfeksiyonlar neden olur. Bal sarımsağın kokusunun bastırarak yemek borusu, tükürük ve mide de biriken enfeksiyonlu hücrelerin sayısını azaltır.
- Vücudun genelindeki hücrelerin DNA yapısını koruyarak tümör oluşumu önler. Böylelikle kanser olma ihtimalini aza indirir. Bu özelli bilhassa göğüs kanseri, akciğer ve bağırsak kanserlerinde tesirlidir. Bilirkişiler aile hikayesinde kanser olan insanların bol bol sarımsak tüketmesini öneriyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.