Yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve soslarda verdiği o inanılmaz tat ile sarımsağa bayılırız Sarımsağın kendine has kokusundan ve tadından allisin adlı madde sorumludur…sarimsaktuketmekicin8neden5c43d16b5dd3cjpegalt Sarımsak tüketmek için 8 nedenHem vitaminler, mineraller ve diğer zengin besin içeriğinden dolayı ayrıca de prebiyotik özelliğinden nedeniyle sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptirsarimsaktuketmekicin8neden5c43d16bc93a0jpegalt Sarımsak tüketmek için 8 nedenSarımsak kolesterol problemine de iyi gelmektedir Kandaki insancıl kolesterolü (HDL) yükseltip, fena huylu kolesterolü (LDL) ve trigliseriti düşürmektedirsarimsaktuketmekicin8neden5c43d16bd39a3jpegalt Sarımsak tüketmek için 8 nedenTansiyonu yüksek olan kişiler de, sarımsağı ahenkli tüketmeye çalışmalıdır; çünkü sarımsak tansiyon düşürücü etkiye sahiptirsarimsaktuketmekicin8neden5c43d16be1f2ajpegalt Sarımsak tüketmek için 8 nedenKansere karşısında da koruyucudur Yapılan bilimsel araştırmalar; düzenli sarımsak yiyenlerin, sarımsak yemeyenlere oranla mide kanserine % 50 daha az yakalandığı göstermiştirsarimsaktuketmekicin8neden5c43d16bedf46jpegalt Sarımsak tüketmek için 8 nedenDamar sertliği sorununa rağmen sarımsak iyi bir koruyucudursarimsaktuketmekicin8neden5c43d16c04498jpegalt Sarımsak tüketmek için 8 nedenKan şekerinin dengelenmesinde yardımcı rol oynarsarimsaktuketmekicin8neden5c43d16c0e292jpegalt Sarımsak tüketmek için 8 neden