Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un (kontrollü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 -4 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı fesleğen
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker, maya ve ılık sütü yoğurma kabına aldım.
- Şeker ve maya eriyene karıştırdım.
- Yumurta ve zeytinyağını da ekleyip karıştırdım.
- Un ve tuzu ekleyip yoğurdum.
- Hafif ele yapışan bir hamur elde ettim.
- Hamurun üzerini kapatıp en az 30 dk dinlendirerek mayaya bıraktım.
- Sos gereçlerini karıştırma kabına ekleyip karıştırdım.
- Mayalanan hamuru tezgaha aldım.
- Yoğurarak yuvarlak biçim verdim.
- Daha sonra hamuru tepsi büyüklüğünde açtım.
- Üzerine sarımsaklı sosu sürdüm.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serptim.
- Hamuru kare halde kestim.
- Kestiğim dilimleri üst üste aldım ve yağlanmış baton kalıba yerleştirdim.
- Kalan sosu kalıptaki hamurun üzerine sürdüm.
- Üzerini örtüp bu halde 20 dk mayalandırdım.
- Kalıp uzunluğuna geldiğinde evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.Afiyet olsun.