Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette)

Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette)
0
98

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
  • 1,5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 -4 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı fesleğen
Diğer malzemeler
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şeker, maya ve ılık sütü yoğurma kabına aldım.
  2. Şeker ve maya eriyene karıştırdım.
  3. Yumurta ve zeytinyağını da ekleyip karıştırdım.
  4. Un ve tuzu ekleyip yoğurdum.
  5. Hafif ele yapışan bir hamur elde ettim.
  6. Hamurun üzerini kapatıp en az 30 dk dinlendirerek mayaya bıraktım.
  7. Sos gereçlerini karıştırma kabına ekleyip karıştırdım.
  8. Mayalanan hamuru tezgaha aldım.
  9. Yoğurarak yuvarlak biçim verdim.
  10. Daha sonra hamuru tepsi büyüklüğünde açtım.
  11. Üzerine sarımsaklı sosu sürdüm.
  12. Üzerine rendelenmiş kaşar serptim.
  13. Hamuru kare halde kestim.
  14. Kestiğim dilimleri üst üste aldım ve yağlanmış baton kalıba yerleştirdim.
  15. Kalan sosu kalıptaki hamurun üzerine sürdüm.
  16. Üzerini örtüp bu halde 20 dk mayalandırdım.
  17. Kalıp uzunluğuna geldiğinde evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.Afiyet olsun.
Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mükemmel Lezzette Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler su bardağı ölçüsü 200 ml 1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şekerUn (Ele yapışmayan hamur olacak) İç malzemesi için 500 gram kıyma2 adet orta boy soğan3 adet yeşil kol biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çıtır Çıtır Efsane Lezzette Tarsus Gevreği Tanımı İçin Materyaller 125 gram düzgünce yumuşamış tereyağ1 adet orta uzunluk ılık yumurta3 doluca yemek kaşığı tahin7 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeriYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı süt1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Ispanak Soslu Şahane Lezzette Somon Balığı Tanımı İçin Gereçler 8 dilim somon balığı (Adet size kalmış)3 yemek kaşığı sıvı yağ250 gram ıspanak12 adet cherry domates2 adet kapya biberi2 adet orta uzunluk kuru soğan3 diş orta uzunluk sarımsak1 yemek kaşığı tereyağ400 gram krema1, 5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Biberli Ekmek (Hayran Bıraktıracak Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı ılık süt1 paketi instant maya1 çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağ1 çay kaşığı şeker1 silme tatlı kaşığı tuz3 su bardağı un Üzerinin harcı için; 2 adet orta boy kuru soğanBir tutam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı kuru mayaÇeyrek su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (55 gram)2 adet yumurta4,5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz İç dolgu için; 100 gram oda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt