Sarımsaklı Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 2 baş sarımsak
- 1 adet baget
- 7-8 dal maydanoz
- 3 kaşık tereyağı
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- Peynir (Parmesan kullandım)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Fesleğen
- Kişniş
Sarımsaklı Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsakları ortadan kesip, üzerine zeytinyağı dökün.
- Önce pişirme kağıdıyla sonra folyoyla sarıp, 190 derece fırında 25 dk pişirin.
- Bir kasede tereyağı, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş peynir, pişmiş sarımsaklar, tuz ve baharatları karıştırın.
- Kıvamına göre biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bageti ortadan kesin ve karışımı üzerine ekleyin.
- 190 derece fırında 10 dk daha pişirin. Afiyet olsun.