Sarımsaklı Bulgur Çorbası Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yumurta
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 dis sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tavuk suyu
- 1 tavuk göğsü haşlanmış
Sarımsaklı Bulgur Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle köftelik bulguru sıcak suyla ıslatıyoruz.
- 1 tavuk göğsünü rondodan çekip ıslanmış olan bulgura ekliyoruz.
- Üzerine 1 yumurta, salça, un, kimyon, tuz, karabiber ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurulan karışımı fındık büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturuyoruz.
- Öbür tarafta 1 tavuk göğsünü de haşlayıp didiyoruz.
- Daha sonra boş bir tencereye sıvı yağ ve sarımsakları az birşey kavurduktan sonra salçasını ek ediyoruz.
- Haşlanmış tavuğun suyunu üzerine ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra yuvarlak olan köfteleri ekleyip 10 dk pişiriyoruz.
- Didilmiş tavukları da içerisine ekleyip tuz ve kekik atıp altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.