
Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 diş sarımsak
- 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ (tereyağ da tercih edebilirsiniz )
- 2 tavuk butu yada göğsünü de kullanabilirsiniz
- 3 su bardağı pilavlık bulgur
- 3.5 su bardağı su (haşladığımız tavuk suyunu kullandım)
- Tuz
Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk göğsünü haşlıyoruz. Onu başka bir kaba alarak küçük parçalara ayırıyoruz.
- 3 su bardağı bulgur, 3,5 bardağı tavuk suyu ile bulgur pilavı yapıyoruz.
- Pilav suyunu çektikten sonra üzerine parçalara ayırdığımız haşlanmış tavukları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Ayrı bir tavada 1. 5 çay bardağı sıvı yağını ısıtıyoruz ve yağ ısındıktan sonra ezdiğimiz sarımsakları ekliyoruz.
- Yanmayacak şekilde biraz beklettikten sonra ocaktan alıp pilavın üzerine döküyoruz.
- Kavrulmuş sarımsaklı yağı ekledikten sonra pilavı tekrar karıştırıp servis edebilirsiniz.
Sarımsaklı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı