Sarımsaklı Domatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- Aldığı kadar un
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Domates
- Zeytin
Sarımsaklı Domatesli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç gereci için gereçlerin hepsini bir kaseye alıyoruz güzelce bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Hamuru için uygun bir kaba un hariç bütün materyalleri alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamuru iki eşit kesime ayırıyoruz tezgahı unlayıp merdaneyle hamurumuzu oval formda açıyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz, bıçakla kare halinde çizikler atıyoruz.
- Üzerine tereyağlı sosumuzun yarısını sürüyoruz, başka yarısını öbür hamur için ayırıyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpip domates zeytin dizip 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????????.