Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- 4 diş sarımsak
- Yarım bağ maydanoz
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 3 adet domates
- 1 ölçü siyah zeytin
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İncelikle hamuru mayalamak için un hariç bütün materyalleri bir yoğurma kabına alın karıştırın azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
- Öbür taraftan uygun bir kaseye tereyağı ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış maydanozu karıştırın kenara alın.
- Mayalanan hamuru iki yahut üçe ayırıp ovarlok formunda acın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin bir bıçak yardımıyla kesikler atın.
- Üzerine tereyağı sarımsak ve maydanoz karışımından sürün.
- Akabinde üzerine kaşar peyniri koyup akabinde dilimlenmiş domates ve çekirdeği ve doğranmış zeytin koyup tekrar bir ölçü kaşar koyup.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın afiyet olsun.