bilgisayarci
FD Üye
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı maya
- 2 küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 4 diş iri sarımsak
- Kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kaşar dilimleri
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba hamuru yoğurmak için; süt ,sıvı yağ ,şeker ve maya konur karıştırılır.
- En son tuz eklenir ve kontrollü şekilde un konmaya başlanır.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- 20-25 dk dinlenmeye bırakılır.
- Sosu hazırlamak için maydanoz kıyılır, üzerine sarımsaklar rendelenir, tuzu eklenir ve yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice karıştırılır.
- Mayalanan hamur tepsiye alınıp elle yuvarlak pide şekli verilir.
- Hamurun yumuşak olması oklavaya ihtiyaç bırakmıyor hemde ekmeğimiz yumuşak oluyor.
- Pide şekli verilen hamura bıçak yardımıyla kesiyor gibi baklava deseninde çizikler atılır. Sosu sürülür.
- 10dk daha kapalı fırında bekletilir.
- İnce ince dilimlenen kaşarlar 10dk bekleyen hamurun üzerindeki çiziklere yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 230derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyeceklere afiyet olsun ????.