elektronikci
FD Üye
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı dolusu un (Kontrollü olarak koyun)
- 10 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)
- Bir tutam maydanoz
- Kaşar peyniri
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru ikiye bölüp merdane yardımıyla açıyoruz.
- Tereyağ, maydanoz ve rendelenmiş sarımsağı ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
- Açtığımız hamurun içine bir miktar koyuyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup kapatıyoruz.
- Hamurun kenarlarını alttan yukarı doğru bastırarak kapatıyoruz, ( çatal yardımıyla da yapabilirsiniz )
- İkinci hamurunda yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Kalan sarımsaklı karışımdan ekmeğimizin üzerine sürüp üzerine kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, kahvaltılarda harika bir lezzet????????????????afiyet olsun ????????.