teknolojiuzmani
FD Üye
![sarimsakli-ekmek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/29/sarimsakli-ekmek.jpg)
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık yoğurt
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
- 6 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık su, maya ve şekeri yeterlice karıştıralım, 5 dk bekleyelim.
- Un hariç kalan materyalleri ekleyelim, düzgünce karıştıralım. En son unu ekleyelim ve düzgünce yoğuralım.
- Hamuru zeytinyağı ile toparlayalım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- 12 modüle bölelim ve elimizde yuvarlayıp, elimizle hal verelim üzerine 10 dk tepside mayalanmasını bekleyelim.
- En son üzerine sarımsakları ezdiğimiz zeytinyağlı kekikli sos dökelim. Ve fırına verelim.
- Ekmekler kızarmaya başladıktan sonra rendelediğimiz kaşarı dökelim üzerine bir müddet daha bekleyelim.
- 180 derecede pişirelim.