Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek
0
94

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3,5 -4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı süzme bal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 diş sarımsak (Orta boy)
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 yemek kaşığı balı, mayayı ve ılık suyu bir kapta karıştırıp üzerini kapatalım 10 dk kabarmasını bekleyelim.
  2. Bu ortada; unu, eritilip soğutulmuş tereyağını, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 adet yumurtayı, 1 silme tatlı kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı kekiği ve 3 diş rendelenmiş sarımsağı yoğuracağımız kapta, karıştırılıp beklettiğimiz maya karışımını, ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edip güzelce 10 dk yoğuralım.
  3. En az 2 saat, üzerini kapatacak servis tabağı ya da streçle kapatıp battaniye ile yoğurt mayalar üzere üstünü örtün (bu süreç ısıdan ötürü daha çabuk kabarmasını sağlayacak)
  4. 2 saat sonra hamurun havasını alıp az un ile hamuru toparlayıp ikiye bölelim (2 tane ekmek çıkıyor).
  5. Uzunlamasına merdane ile iki parmak kalınlığında olacak formda 2 hamuru da açalım.
  6. Fırın tepsisine fırın kağıdını serip 2 hamuru tepsiye koyalım. Üzerini fotoğraftaki üzere altını kesmeyecek formda derin çizikler atalım.
  7. Bu formda üzerini pak bir bezle örtüp vaktiniz varsa 1 saat bekletelim (Ben 1 saatten fazla beklettim çok hoş kabardı ve lezzetine lezzet kattı)
  8. Bekleyip, güzelce kabaran hamurumuza; 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt karıştırıp üzerine ortasına kenarlarına sürelim.
  9. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini kesikler attığımız hamurun ortalarına koyalım.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ekmeklerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı dolusu un (Kontrollü olarak koyun) Sos için; 10 diş sarımsak4 yemek kaşığı tereyağ (Oda sıcaklığında)Bir tutam maydanoz İçine koymak için ; Kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1/2 (yarım) paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker (Silme)120 ml su200 gram un1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı zeytinyağı Sarımsak sosu için: 3 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı krem peynir Üzerine: Hamurun yüzeyini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Sarımsaklı Kekikli Ekmek Tanımı İçin Materyaller 1 tatlı kaşığı instant maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 adet yumurtaYarım su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık sütYarım çay bardağı sıvı yağAldığı kadar un Üzeri için; 1 tutam maydanoz2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Sarımsaklı Domatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık sütYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 adet yaş mayaAldığı kadar un Üzeri için; 100 gram oda sıcaklığında tereyağ1 tutam ince kıyılmış maydanoz3 yemek kaşığı zeytinyağı4 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya1,5 çay bardağı ılık sütYarım çay bardağı zeytinyağı1 adet yumurta4 su bardağı un (kontrollü)1 tatlı kaşığı tuz Sosu için 1,5 yemek kaşığı yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt