Sarımsaklı Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 5-6 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sarımsaklı Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri öncesinde haşlayın ve süzün suyunu ayırın.
- Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve üzerine bulguruda ekleyip karıştırın.
- Etleride ekleyin.
- Et suyunu ve tuzunu da ekleyerek kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Başka bir tavada yağı yakın ve ocağın altını kapatın içerisine sarımsakları dövüp ekleyin.
- Suyunu çeken ve demlenen pilava sarımsaklı yağı ekleyip iyice karıştırın.
Sarımsaklı Etli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı