bilgisayarci
FD Üye
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 300 ml ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un (Yaklaşık 500 gram)
- Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya
- Kare halinde kesilmiş yada rendelenmiş kaşar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- İnce kıyılmış maydanoz (Ben frenk soğanı kulandım)
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hadi başlayalım. Geniş bir kapta ılık suyun içinde mayayı eritip başka materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Unu azar azar ekleyin yumuşacık lakin ele yapışmaz biçimde olsun. Üzerini örtün ve 1 saat dinlenmesine müsaade verin.
- İçi için; ben küp biçimde kaşar kulandım rende de olabilir.
- Hamurumuzdan cevizden az büyük bezeler hazırlayalım. Merdane yardımıyla biraz açalım ortasına kaşarı koyup kapatıp tekrar beze haline getirelim. Düzgün kapatın kaşar akmasın.
- Kaşar dolgulu ekmekciklerimizi yan yana fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye birbirine değecek halde dizelim. Kelepçeli kek kalıbında olur yuvarlak formda isterseniz.
- Ekmeklerin üzerine yalnızca su sürüyoruz fırça yardımıyla. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın bir cezve yada küçül tavaya tereyağını alıp, rendelenmiş sarımsağı ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz ve yağ fokundaysan kadar kızartıyoruz.
- Fırından çıkan ekmeklerimiz daha sıcakken fırça yardımıyla tereyağ karışımımızdan sürüyoruz. Kaşar sünmesi açısından sıcak ve ılık tüketin.