Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 300 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (Yaklaşık 500 gram)
  • Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya
İç dolgusu için;
  • Kare halinde kesilmiş yada rendelenmiş kaşar
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • İnce kıyılmış maydanoz (Ben frenk soğanı kulandım)

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hadi başlayalım. Geniş bir kapta ılık suyun içinde mayayı eritip başka materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Unu azar azar ekleyin yumuşacık lakin ele yapışmaz biçimde olsun. Üzerini örtün ve 1 saat dinlenmesine müsaade verin.
  3. İçi için; ben küp biçimde kaşar kulandım rende de olabilir.
  4. Hamurumuzdan cevizden az büyük bezeler hazırlayalım. Merdane yardımıyla biraz açalım ortasına kaşarı koyup kapatıp tekrar beze haline getirelim. Düzgün kapatın kaşar akmasın.
  5. Kaşar dolgulu ekmekciklerimizi yan yana fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye birbirine değecek halde dizelim. Kelepçeli kek kalıbında olur yuvarlak formda isterseniz.
  6. Ekmeklerin üzerine yalnızca su sürüyoruz fırça yardımıyla. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  7. Pişmeye yakın bir cezve yada küçül tavaya tereyağını alıp, rendelenmiş sarımsağı ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz ve yağ fokundaysan kadar kızartıyoruz.
  8. Fırından çıkan ekmeklerimiz daha sıcakken fırça yardımıyla tereyağ karışımımızdan sürüyoruz. Kaşar sünmesi açısından sıcak ve ılık tüketin.
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Kahvaltılık Ekmekcikler Tanımı İçin Malzemeler İç peynir harcı: 1 adet yumurta50 gram beyaz peynir2 avuç rendelenmiş kaşarYarım paket labne peyniriDilediğiniz bahartlarYarım çay kaşığı tuz Alt tabanı için: Ketçap Arası için Dilerseniz salam koyabilirsiniz Pratik Kahvaltılık Ekmekcikler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Sarımsaklı (Kaşarlı) Küçük Ekmek Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsakBir tutam tuzKaşar dilimleri yada rendesiBir tutam kuru nane (İsteğe bağlı)2 kol dereotu, 2 kısım maydanoz3 yada 4 adet küçük ekmekBir tutam kekik (İsteğe bağlı) Sarımsaklı (Kaşarlı) Küçük Ekmek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler 1 adet ekmek2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsakTuz, karabiber,kekikKaşar rendesi Sarımsaklı Kaşarlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yağı yumuşatın,baharatını ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Ekmeği ince ince dilimleyin ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Kaşarlı Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık su1 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya3,5 4 bardak un kontrollü ekleyin Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı6-7 dal maydanozYarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kahvaltılık Pratik Sarımsaklı Kaşarlı Dilimler Tanımı İçin Materyaller 6-7 dilim ekmek (Ben tam buğday kullandım)2 yemek kaşığı tereyağ1 diş sarımsak1 çay kaşığı kekik1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Kahvaltılık Pratik Sarımsaklı Kaşarlı Dilimler Tanımı Yapılışı Öncelikle ekmekleri tepsiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt