Sarımsaklı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5-6 diş sarımsak
- 1 kavanoz domates konserve
Sarımsaklı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru ve irmiği bir kaba alıp karıştıralım sıcak su döküp dinlendiriyoruz.
- Şişip ılıdıktan sonra unu baharatları salçayı ve yumurtayı ekleyip yoğuruyoruz.
- İyice özleştikten sonra kaseye su alıp elimizi ıslatarak küçük toplar yapıyoruz ve ortasına parmağımız ile daire yapıyoruz.
- Tuzlu sıcak su hazırlayıp köfteleri içinde haşlıyoruz.
- Tavaya yağı alıyoruz içine dövülmüş sarımsakları ekliyoruz ve soteliyoruz.
- Sonra konserve domatesi ekliyoruz piştikten sonra altını kapatıyoruz.
- Haşladığımız köfteleri sunum tabağına alıp üzerine pişirdiğimiz sosu döküyoruz ve maydanoz ile servis ediyoruz.