Sarımsaklı Mantar Mezesi Tanımı İçin Gereçler
- 500-600 gram baby mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 5-6 kol ince doğranmış maydanoz
- Tuz
Sarımsaklı Mantar Mezesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir tavaya da tereyağını eritin.
- Soğanları ekleyin kavurun.
- Sonra mantar eklenir pişene kadar orta ara karıştırılır.
- Tuzunu serpin pişip suyu çıkana kadar pişirilir.
- Kızaran mantarlara sarımsak eklenir 2 dk bu biçim kavurun.
- Üzerine kekik maydanoz serpip 2-3 saniye karıştırın ocağı kapatın tamamdır. Afiyet olsun ????.