Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarımsaklı Mantar Soslu Tavuk

Sarımsaklı Mantar Soslu Tavuk
0
70

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sarimsakli-mantar-soslu-tavuk.jpg

Sarımsaklı Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 350 gram mantar
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu yahut 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • ½ kutu krema (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı acı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

Sarımsaklı Mantar Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk göğüsleri enlemesine ortadan ikiye bölünür. Mantarlar ayıklanır ve dörde bölünür.
  2. Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpilir. Zeytinyağında önlü artlı pişirilir ve kenara alınır.
  3. Tıpkı tavaya tereyağı konulup eritilir. Üzerine mantarlar eklenir. Biberiye serpilir.
  4. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Kırmızı soğan ve sarımsak eklenir. Un ek edilir ve karıştırılır.
  5. Sirke, tavuk suyu ve krema eklenir. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  6. En son hardal eklenerek karıştırılır ve tavuk göğüsleri tavaya konulur.
  7. Sos ile tavuk özdeşleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun????
Not: Tavuk yerine hindi göğüs de kullanabilirsiniz.
 

Similar threads

Cevaplar
0
Görüntüleme
648
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt