Sarımsaklı Peynirli Ekmekler Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 400-450 gram gram un (miktarı değişebilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 500 gram quark (Süzme yoğurt ve ya labne peyniride kullanabilirsiniz)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Mozzarella rendesi
- Kaşar peyniri küçük küçük dilimlenmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- Gereğince maydanoz
Sarımsaklı Peynirli Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına hamuru için gereken bütün gereçleri alalım ve güzelce yoğuralım. Un ölçüsü az gelirse azar azar ek edebilirsiniz lakin yumuşak bir hamur olacak.
- Hamur pürüzsüz kıvama gelmiyor merak etmeyin lakin açarken çok hoş ve pürüzsüz oluyor.
- Hamurdan 9 eşit beze yapalım ve hafif un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla hamurumuzu açalım.
- İçine peyniri koyup yarım ay halinde kapatalım ve bir tepsinin içine koyalım. Bezelerin hepsini birebir halde yapalım.
- Öteki tarafta tereyağını eritelim.
- İçerisine dövdüğümüz sarımsağı ek edip karıştıralım ve kenara alalım.
- Uygun bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım. İsterseniz çok az yağ kullanabilirsiniz ben kullanmadım.
- Sonra ocağın ayarını biraz düşürelim. Yüksek ateşte olursa çok çabuk yanar ve içi pişmez.
- Ekmeklerimizi gerili önlü pişirelim.
- Pişen ekmeklerimizin üstüne ve altına fırça yardımıyla sarımsaklı tereyağından çokça sürdürelim.
- Üzerine ince doğradığımız maydanozlardan serperim.
- Bütün ekmekleri tıpkı halde yapalım. Sıcak sıcak tüketebilirsiniz ???? hem kolay hemde inanılmaz lezzetli oluyor ????.