![sarimsakli-terbiyeli-et-corbasi-dogal-antibiyotik.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/06/sarimsakli-terbiyeli-et-corbasi-dogal-antibiyotik.jpg)
Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kemikli et
- 4-5 su bardağı et suyu (gerekirse üzerine su eklenebilir)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı kadar sirke
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Nane
Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etler düdüklü tencereye alınarak haşlanır. Suyu ayrı bir yere süzülür. Etler didiklenir.
- Süzülen su yaklaşık 4-5 su bardağı kadar çorba tenceresine alınır.
- Terbiye malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır. Süzdüğümüz sıcak et suyundan bir kepçe alındıktan sonra terbiye kabına eklenir ve karıştırılır.
- Daha sonra yavaş yavaş et suyunun olduğu çorba tenceresine terbiye eklenir.Biraz karıştırılır.
- İçine didiklenen etler eklenir. Sarımsak sosu ayrı bir kapta hazırlandıktan sonra çorbaya eklenir. 10 dakika kaynatılır. (dilerseniz sosu doğrudan çorbaya koymadan servis tabaklarına da birer kaşık eklenebilir).
- Tereyağı kızdırılır, içine pulbiber ve kırmızı toz biber, nane eklenerek çorbanın üzerine gezdirilir.
Sarımsaklı Terbiyeli Et Çorbası (Doğal Antibiyotik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı