![sarimsakli-un-corbasi-hasta-corbasi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/15/sarimsakli-un-corbasi-hasta-corbasi-1.jpg)
Sarımsaklı Un Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 3.5 yemek kaşığı un
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1er çay kaşığı nane ve pulbiber
- 7 su bardağı kaynar su
Sarımsaklı Un Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağımızı, sıvı yağımızı tencereye allım. Tereyağımız eriyince rendelediğimiz sarımsakları ekleyelim. 1 dakika kavuralım. Unumuzu ilave edelim ve 2 dakika karıştırarak kavuralım.
- Bu arada ocağımızı en düşük seviyeye alalım ve salçalarımızı ekleyip 1 dakika daha kavuralım.
- Buradaki püf noktamız kaynar suyumuzu bardakla azar azar eklemek ve iyice el çırpıcımızla hızlı hızlı karıştırmak. Bunun için önce 1 bardak kaynar suyumuzu ekleyelim ve iyice el çırpıcımızla topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Üzerine bir su bardağı daha kaynar su ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Toplamda 7 bardak suyumuzu bardak bardak ekleyerek iyice karıştıralım.
- Tuzumuzu nanemizi ve pulbiberimizide ekleyelim. Güzelce karıştırıp kapağını kapatalım. Bazılarında topaklık oluyormuş.
- Eğer topaklık olursa bu aşamada blendardan geçirip ve 15 dakika pişirmeye bırakalım. Bende olmuyor. Ama sizde olursa blendardan geçirebilirsiniz.
- Eğer ertesi güne kalırsa ve koyulaştıysa sıcak suyla kıvamını açabilirsiniz. Tam kış mevsimi için bir çorba. Deneyecek olan herkese afiyet şifa olsun.