nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Sizlere fantastik bir börek tarifi belirlemek istiyorum bayanlarMarifetli bayanların elleriyle yapılan lezzetine tat katılan sarıyer böreği tarifi aşağıdaki gibidir
Sarıyer Böreği için Gerekli Malzemeler:
500 gram un,250 gram yağ,2 adet yumurta, tuz,yarım kahve fincanı zeytinyağı,İstediğiniz bir börek içi malzemesi
Sarıyer Böreğinin Tarifi şöyledir:
Birincil yapılması gereken şey unun elenmesi olacakDaha sonradan böreğimizin yapılışına geçiyoruz unu hamur tahtasında eleyin ortasına bir kaşık yağ, 1 yumurta,kenarlarına tuz serpip,ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınHamuru yarım limon büyüklüğün de bezelere ayırın
Ardından yaş bez aşağı 10 dakika dinlendirinHer bezeyi 1015 cm Çapında dairelere açıp,üstüne eritilmiş margarin sürüp,kavuşturmaca 3 ’e katlayınız Her Yerde yağ sürüp,yine 3 ’e katlayarak, şekil verinYalnız Katlarken, her kata yağ sürmeyi sakın unutmayın
Ancak en üstteki kısma yağ sürmeyinHazırladığınız bezeleri, un serpilmiş bir tabağa dizip, üstlerine yaş bez örtüp,buzdolabına koyup,dondurunuz 2530 dakika sonradan alıp,zeytinyağı sürülmüş tahtada,yağlanmış merdaneyle akıcı bir şekilde 24 mm İncelikte kara biçiminde açınAçtığınız bezelere içini koyun
Kavuşturmaca 3 ’e içi örtecek şekilde katlayınDökülmemesi için,kenarlarını hafifçe bastırınÜzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında,altı üstü pembe renkte pişirinPişince,sıcak sıcak servis yapınAfiyet Olsun *
Sarıyer Böreği için Gerekli Malzemeler:
500 gram un,250 gram yağ,2 adet yumurta, tuz,yarım kahve fincanı zeytinyağı,İstediğiniz bir börek içi malzemesi
Sarıyer Böreğinin Tarifi şöyledir:
Birincil yapılması gereken şey unun elenmesi olacakDaha sonradan böreğimizin yapılışına geçiyoruz unu hamur tahtasında eleyin ortasına bir kaşık yağ, 1 yumurta,kenarlarına tuz serpip,ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınHamuru yarım limon büyüklüğün de bezelere ayırın
Ardından yaş bez aşağı 10 dakika dinlendirinHer bezeyi 1015 cm Çapında dairelere açıp,üstüne eritilmiş margarin sürüp,kavuşturmaca 3 ’e katlayınız Her Yerde yağ sürüp,yine 3 ’e katlayarak, şekil verinYalnız Katlarken, her kata yağ sürmeyi sakın unutmayın
Ancak en üstteki kısma yağ sürmeyinHazırladığınız bezeleri, un serpilmiş bir tabağa dizip, üstlerine yaş bez örtüp,buzdolabına koyup,dondurunuz 2530 dakika sonradan alıp,zeytinyağı sürülmüş tahtada,yağlanmış merdaneyle akıcı bir şekilde 24 mm İncelikte kara biçiminde açınAçtığınız bezelere içini koyun
Kavuşturmaca 3 ’e içi örtecek şekilde katlayınDökülmemesi için,kenarlarını hafifçe bastırınÜzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında,altı üstü pembe renkte pişirinPişince,sıcak sıcak servis yapınAfiyet Olsun *