Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
sariyer-boregi.jpg

Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet baklavalıkyufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
  • 500 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aralarına sürmek için:
  • 100 gram tereyağ (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için:
  • Artan sos

Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuş üzümlerini bir kasenin içine alın sıcak su ilave ederek bir süre şişmeleri için bekletin beklettikten sonra suyunu süzün.
  2. Soğanın kabuklarını soyun doğrayın.
  3. Tavaya sıvı yağ ekleyin soğanları biraz kavurun.
  4. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurun.
  5. Tuz baharatları kuş üzümü ekleyip biraz daha karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
  6. Sosu için:bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
  7. Baklavalık yufkalardan 5 tanesi üst üste dizin ve her katın arasına hazırladığınız sosu sürülelim.
  8. En üst kata kıymalı harçtan ilave edin ve kıvırarak sarın.
  9. Ardından şekil verin bu işlemi baklavalık yufka ve iç harcı bitene kadar tamamına uygulayın.
  10. Artan sosu üzerine sürdükten sonra 180 derece üstü çıtır çıtır pişen kadar pişirin.
  11. Pişince fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip afiyetle tüketiyoruz????????????????????????.
Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt