Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 25 adet baklavalıkyufka
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
- 500 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Artan sos
Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuş üzümlerini bir kasenin içine alın sıcak su ilave ederek bir süre şişmeleri için bekletin beklettikten sonra suyunu süzün.
- Soğanın kabuklarını soyun doğrayın.
- Tavaya sıvı yağ ekleyin soğanları biraz kavurun.
- Üzerine kıymayı ekleyerek kavurun.
- Tuz baharatları kuş üzümü ekleyip biraz daha karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
- Sosu için:bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
- Baklavalık yufkalardan 5 tanesi üst üste dizin ve her katın arasına hazırladığınız sosu sürülelim.
- En üst kata kıymalı harçtan ilave edin ve kıvırarak sarın.
- Ardından şekil verin bu işlemi baklavalık yufka ve iç harcı bitene kadar tamamına uygulayın.
- Artan sosu üzerine sürdükten sonra 180 derece üstü çıtır çıtır pişen kadar pişirin.
- Pişince fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip afiyetle tüketiyoruz????????????????????????.