elektronikci
FD Üye

Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet baklavalık yufka
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı kuşüzümü
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.50 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle içini hazırlıyoruz.Soğanı ince ince yemeklik doğruyoruz.
- Sıvı yağla birlikte hafif kavuruyoruz.
- Kıymayı ilave ederek güzelce kavuruyoruz.
- Kuşüzümü, çam fıstığı, tuz,karabiberi ilave edip karıştırıyoruz. İçimiz hazır oluyor altını kapatabiliriz.
- Sos için;Tereyağ, sıvı yağ,sütü bir kapta karıştırıyoruz.
- 15 adet yufkayı 3 e bölüyoruz yani toplamda 3 adet böreğimiz çıkacak.
- Yufkaları 5 erli olarak hazırlıyoruz.
- Her yufka arasına sos sürüyoruz toplamda 5 kat olacak en üste sos sürmüyoruz iç harcı koyuyoruz ve sarıyoruz.
- Resimdeki gibi en son doluyoruz.
- Tepsiye alıyoruz en son üstüne tekrar sos sürüyoruz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olalım yanmasın. Deneyenlere afiyet olsun.