Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği
0
26

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sariyer-boregi.jpg

Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 350 gram kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
Üzeri ve orta kat için sos;
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 50 gram tereyağı

Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ufakça doğradığım soğanları zeytinyağı ile kavurdum üzerine kıymayı ekledim ve kavurmaya devam ettim.
  2. Sonrasında baharatları, suda beklettiğim kuş üzümü ve çam fıstığını ek ettim kavurma sürecim tamamlandıktan sonra soğumaya bıraktım.
  3. Sosum için bir kaseye 1 yumurta, süt, sıvı yağ ve en son eritmiş olduğum tereyağıda ekleyip karıştırdım.
  4. Yufkalarımı ikişer olmak üzere ayırdım. Her ruloda 6 yufka olacaktır. Toplamda iç harcıma nazaran 4 rulo olacak 24 adet yufka kullandım.
  5. 2 yufka üstüste serdim üzerine sos gezdirip fırça ile her tarafına yedirdim.
  6. Sonra üzerine 2 yufka ekledim tekrar sosladım tekrar 2 yufka daha ekleyip iç harcımız olan kıymayı yufkanın dar kısmına ekledim ve rulo halinde yaydım.
  7. Tepsimi yağladım itinayla dizdim bu halde 4 rulo hazırladım.
  8. Kalan sosu çokça üzerine sürdüm.
  9. 180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt