Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su su bardağı bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığın dan az sirke
- 3,5-4 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- peynir
- Yarım su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur yoğurmaya başlayalım. Yoğurt, sirke, su alalım bir kaba alalım karıştıralım. Daha sonra un ek edelim, yoğuralım güzelce.
- Yoğurdumuz hamur bezeler ceviz büyüklüğünde alalım sonra tabak uzunluğunda hamurları açalım açtığımız hamurları.
- Aralarına sıvı yağ dökelim hepsinin ortasına dökün daha sonra hamurları yağlı bir halde yarım saat 1 saat bekletelim.
- Sosu yapalım maden su ve yoğurt alıp karıştıralım kenarda dursun.
- Bekleyen hamurları elimiz ile açalım yırtılabilir büyük bir formda açalım sonra hamur yuvarlak bir formda katlayalım form verelim bütün hamurlar bu türlü yapalım daha sonra form verdiğimiz hamur üzerine maden suyu sosu dökelim çok dökmeyin.
- Daha sonra yumurta akını sürelim ve susam çörek otu atalım fırın verelim.
- 180 derece fırında 35 dakika pișirelim fırından fırına değişiklik gösterir pişirme mühleti afiyet olsun ???? ???? İnstgarm detaylı halde görüntü su var.