
Sarma Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 çay bardağı pulbiber
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş sumak
- 1 çay kaşığı limontuzu
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 300gr kuşbaşı et
- 200 gram kuyruk yağı
- Yaprak
- Acur
- Kabak
- Biber
- Patlıcan
Sarma Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kabımıza 1 adet orta uzunluk soğan ve 4 diş sarımsaklarımızı doğrayalım akabinde 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 buçuk çay bardağı konut imali pul biberimizi de ek edelim.
- Ardından 1 çay kaşığı tuzumuzu, 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi, 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlümüzü, 1 çay kaşığı limontuzumuzu, 1 tatlı kaşığı çekilmiş sumağımızı da ekleyelim.
- Ardından 1 su bardağı pirincimizi ve 1 su bardağı pilavlık bulgurumuzu da ekleyelim son olarak 2 su bardağı suyumuzu ve 300 gram küçük doğranmış kuşbaşı etimizi ve 200 gram kuyruk yağımızıda ekledikten sonra 2 su bardağı suyumuzuda ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- İç harcımız hazır olduktan sonra yapraklarımızı ve patlıcan biber acır kabak olmak kuralıyla doldurma sürecine geçelim doldurma sürecimiz bitikten sonra tenceremize düzelim.
- Dizme işimizde bitikten sonra deein bir kabımıza 1 yemek kaşığı domates salçamızı 1 tatlı kaşığı çekilmiş sumağımızı 1 çay kaşığı limontuzu ve 1 çay kaşığı tuz ek edip, su çekip suyun içinde onları eritelim ve üzerine dökelim.
- Geriye kalan kısmını da su çekip pişme kısmına geçelim kaynamaya çıkana kadar gür ateşte pişmesine müsaade verelim. Kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirelim ve tanımımı yapan herkese afiyet olsun