Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarma Dolma

Sarma Dolma
0
39

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
sarma-dolma.jpg

Sarma Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay bardağı pulbiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş sumak
  • 1 çay kaşığı limontuzu
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 300gr kuşbaşı et
  • 200 gram kuyruk yağı
  • Yaprak
  • Acur
  • Kabak
  • Biber
  • Patlıcan

Sarma Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle derin bir kabımıza 1 adet orta uzunluk soğan ve 4 diş sarımsaklarımızı doğrayalım akabinde 1 yemek kaşığı domates salçasını ve 1 buçuk çay bardağı konut imali pul biberimizi de ek edelim.
  2. Ardından 1 çay kaşığı tuzumuzu, 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi, 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlümüzü, 1 çay kaşığı limontuzumuzu, 1 tatlı kaşığı çekilmiş sumağımızı da ekleyelim.
  3. Ardından 1 su bardağı pirincimizi ve 1 su bardağı pilavlık bulgurumuzu da ekleyelim son olarak 2 su bardağı suyumuzu ve 300 gram küçük doğranmış kuşbaşı etimizi ve 200 gram kuyruk yağımızıda ekledikten sonra 2 su bardağı suyumuzuda ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  4. İç harcımız hazır olduktan sonra yapraklarımızı ve patlıcan biber acır kabak olmak kuralıyla doldurma sürecine geçelim doldurma sürecimiz bitikten sonra tenceremize düzelim.
  5. Dizme işimizde bitikten sonra deein bir kabımıza 1 yemek kaşığı domates salçamızı 1 tatlı kaşığı çekilmiş sumağımızı 1 çay kaşığı limontuzu ve 1 çay kaşığı tuz ek edip, su çekip suyun içinde onları eritelim ve üzerine dökelim.
  6. Geriye kalan kısmını da su çekip pişme kısmına geçelim kaynamaya çıkana kadar gür ateşte pişmesine müsaade verelim. Kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirelim ve tanımımı yapan herkese afiyet olsun ;)
Sarma Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt