Sarma Muhallebi Tarifi İcin Malzemeler
*1 litre sut (5 su bardağı)
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 dolu yemek kaşığı margarin yada tereyağı
*2 adet vanilya
Sarma Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Orta boy bir tencereye vanilya haric tum malzemeler eklenir tel cırpıcıyla guzelce karıştırılır, ocağa alınır
*Orta ateşte surekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirilir Fokurdamaya başlayınca 45 dakika daha pişirilip vanilya ilave edilir
*Karıştırılıp ocak kapatılır Buyuk boy bir fırın tepsisine bolca hindistan cevizi tozu serpilir Pişen muhallebi tepsiye gezdirerek dokulur
*Uzeri duzeltilir İlk sıcağı gecince buzdolabında 23 saat dinlendirilir İstenilen boyutlarda kesilip sarılır Deneyeceklere kolay gelsin, hoşca kalın
*1 litre sut (5 su bardağı)
*1 su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 dolu yemek kaşığı margarin yada tereyağı
*2 adet vanilya
Sarma Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*Orta boy bir tencereye vanilya haric tum malzemeler eklenir tel cırpıcıyla guzelce karıştırılır, ocağa alınır
*Orta ateşte surekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşıncaya kadar pişirilir Fokurdamaya başlayınca 45 dakika daha pişirilip vanilya ilave edilir
*Karıştırılıp ocak kapatılır Buyuk boy bir fırın tepsisine bolca hindistan cevizi tozu serpilir Pişen muhallebi tepsiye gezdirerek dokulur
*Uzeri duzeltilir İlk sıcağı gecince buzdolabında 23 saat dinlendirilir İstenilen boyutlarda kesilip sarılır Deneyeceklere kolay gelsin, hoşca kalın