Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sarma Poğaça

Sarma Poğaça
0
15

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
sarma-pogaca.jpg

Sarma Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket yaş maya (İnstantmayada kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 8 su bardağı un (Unu denetimli ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçi harcına istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben sosisli ve patatesli olarak iki çeşit yaptım

Sarma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Daha evvelden ılıttığımız sütü ve suyu yoğurma kabına alıyoruz. Akabinde yaş mayayı ve şekeri ekleyip on dakika mayanın havalanmasını bekliyoruz.
  2. Daha sonra bu karışımın içine yumurtanın akını ve tuzu da ek edip elimizle karıştırıyoruz. Unu azar azar ek ederek yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
  4. Daha sonra yoğurma kabının ağzını kapatıp oda ısısında mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Hamurumuz 2 katı kadar kabardığı vakit, mayalanmış demektir.
  6. Mayalanmış olan hamurdan istek ettiğimiz ebatta modüller koparıp elimizle açıyoruz. Açtığımız hamurun içine iç harcını koyup kenarlarda hafif kıvırıp sarıyoruz.
  7. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz.
  8. Bu formda tepsinin ağzını kapatarak1 saat kadar bekletirsek poğaçaların hamuru daha da şişer ve yumuşak olur.
  9. Son süreç olarak da hamurlarımızın üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 -20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Sarma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,634Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt