Sarma Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta akı
- 1 paket yaş maya (İnstantmayada kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 8 su bardağı un (Unu denetimli ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İçi harcına istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben sosisli ve patatesli olarak iki çeşit yaptım
Sarma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Daha evvelden ılıttığımız sütü ve suyu yoğurma kabına alıyoruz. Akabinde yaş mayayı ve şekeri ekleyip on dakika mayanın havalanmasını bekliyoruz.
- Daha sonra bu karışımın içine yumurtanın akını ve tuzu da ek edip elimizle karıştırıyoruz. Unu azar azar ek ederek yoğuruyoruz.
- Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
- Daha sonra yoğurma kabının ağzını kapatıp oda ısısında mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz 2 katı kadar kabardığı vakit, mayalanmış demektir.
- Mayalanmış olan hamurdan istek ettiğimiz ebatta modüller koparıp elimizle açıyoruz. Açtığımız hamurun içine iç harcını koyup kenarlarda hafif kıvırıp sarıyoruz.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz.
- Bu formda tepsinin ağzını kapatarak1 saat kadar bekletirsek poğaçaların hamuru daha da şişer ve yumuşak olur.
- Son süreç olarak da hamurlarımızın üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra, 200 derecede ısıtılmış fırında 15 -20 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.