Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sarmal Pamuk Açma

Sarmal Pamuk Açma

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
sarmal-pamuk-acma.jpg

Sarmal Pamuk Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket yada 1 kaşık kuru maya (yaş maya ise yarım)
  • 2 çay kaşığı tuz
Ortasına Sürmek İçin;
  • Yarım kase kadar yumuşamış margarin
İçi İçin;
  • Lor peynir
  • Maydanoz
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu yada susam

Sarmal Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karıştırma kabına ılınmış süt, su ve şeker kuru mayayı alıp karıştırın 5 dk beklesin.
  2. Akabinde yumurta akı, tuz ve unu ek ederek yoğurmaya başlayın kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
  3. Unu koyarken dikkat ederek ilave edin.
  4. 1 saat dinlensin mayalansın.
  5. Mandalina büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile açın.
  6. Üzerine eliniz ile margarini yayın ve peynirli harcı tam yayın çok koymanıza gerek yok katlarken sıkıntı olmasın.
  7. O halde yuvarlayın ve kendi etrafında sarın.
  8. Hepsini bu halde yapıp tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün.
  9. Son olarak üzerine çörek otu yada susam ekleyip.
  10. 180 derecelik ısınmış fırında kızarana dek pişirin.
Sarmal Pamuk Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt