bilgisayarci
FD Üye
Sarmal Pamuk Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 1 paket yada 1 kaşık kuru maya (yaş maya ise yarım)
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım kase kadar yumuşamış margarin
- Lor peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu yada susam
Sarmal Pamuk Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına ılınmış süt, su ve şeker kuru mayayı alıp karıştırın 5 dk beklesin.
- Akabinde yumurta akı, tuz ve unu ek ederek yoğurmaya başlayın kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
- Unu koyarken dikkat ederek ilave edin.
- 1 saat dinlensin mayalansın.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile açın.
- Üzerine eliniz ile margarini yayın ve peynirli harcı tam yayın çok koymanıza gerek yok katlarken sıkıntı olmasın.
- O halde yuvarlayın ve kendi etrafında sarın.
- Hepsini bu halde yapıp tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürün.
- Son olarak üzerine çörek otu yada susam ekleyip.
- 180 derecelik ısınmış fırında kızarana dek pişirin.