Sarmısaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 baş sarımsak
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Toz biber
- Baharatlar acılığı büsbütün isteğe göre
- 10 dilim ekmek
Sarmısaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sarımsakları uçları kesilerek yüz ve zeytin yağı sürüp evvel pişirme kağıdına sonrada alimünyum folyoya sarıp 20 dk fırında pişiriyoruz.
- Bir kabın içine tereyağını ve baharatları koyuyoruz.
- Tereyağının güzelce yumuşaması lazım.
- Sonra pişen sarımsakları içine koyup iyicene eziyoruz.
- Harmanlanan harcı ekmeğin üzerine sürüp 10-15 dk fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.